Rólunk

A Meet the Scientist programot a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Fulbright Egyesület és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége indította el. A program meghirdetésére 2010. szeptember 24-én, az I. Magyar Nemzeti Fulbright Napon került sor, a Magyar Tudományos Akadémián. Célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése, magyar középiskolások körében.

Minden találkozón korábbi Fulbright-ösztöndíjasok (önkéntesként) tartanak félórás előadást kutatási területükről egy fővárosi vagy vidéki középiskolában, és látványos (félórás) kísérleteket is bemutatunk. Egy honlap (www.meetthescientist.hu), és egy Facebook-csoport is segíti céljaink elérését, melyekről az előadásokról készült videofelvételek és fényképek letölthetők. Minden találkozót nyomon követ a sajtó.

A kezdetektől, 2015. októberig összesen 22 budapesti iskolába és 33 vidéki iskolába látogatott el a program. 3 alkalommal amerikai előadónk is volt.
Az 55 találkozó eredményei:
• 5136 diák vett részt a programokon,
• a YouTube-on az előadásokat 15493 nézték meg,
• a YouTube-on a kísérleteket 12500 alkalommal nézték meg,
• 11616 egyéni látogató nézte meg a projekt honlapját,
• a Facebook csoporthoz csatlakozottak száma 1700-ra növekedett (80%-uk 21 év alatti),
• 195 alkalommal szerepelt a sajtóban a projekt.Magyar Innovációs Szövetség

A Magyar Innovációs Szövetséget 30 szervezet alapította 1990-ben. Jelenleg több mint 300 tagja van, melyek között megtalálhatók vállalatok, vállalkozások, kutatóintézetek, egyetemek, egyéni vállalkozók egyaránt. A Szövetség, mint szakmai és munkaadói érdekvédelmi szervezet, tevékenységének középpontjában - tagvállalatainak célkitűzéseivel egyezően - az innováció gazdaságélénkítő szerepe áll. Évente megszervezi a Magyar Innovációs Nagydíjat és az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt. Tehetséges egyetemi hallgatókat Harsányi István-díjjal jutalmaz innovációs menedzsment területen.
További információ: www.innovacio.huMagyar Fulbright Egyesület

A Magyar Fulbright Egyesületet 1991-ben alapították azzal a céllal, hogy összefogja a Fulbright-program keretében az Egyesült Államokban járt szakembereket: oktatókat, kutatókat, tanárokat, diákokat, és támogassa együttműködésüket a Fulbright-eszme képviseletében. A szervezet folyamatosan kapcsolatot tart a kinn tartózkodó ösztöndíjasokkal, előmozdítja és segíti, hogy a Fulbright és más ösztöndíjakkal minél többen utazzanak hazánkból az Egyesült Államokba, segíti a magyar intézetek és magánszemélyek kapcsolatkiépítését amerikai kulturális, kutató- és oktatási intézményekkel és személyekkel, valamint ápolja a kapcsolatokat a nemzeti Fulbright egyesületekkel, különösképpen az amerikai Fulbright Associationnel.
További információ: http://www.fulbright.hu/; http://www.fulbrightegyesulet.huAmerikai Egyesült Államok Nagykövetsége

http://hungarian.hungary.usembassy.gov/
Alapító szervezetek

MISZFulbrightUSA
   Készítette: VISUALIA
 
MagyarEnglish